Είναι πιο ακριβά τα ασφάλιστρα των υβριδικών αυτοκινήτων;

ασφαλεια υβριδικων αυτοκινητων

Είναι πιο ακριβά τα ασφάλιστρα των υβριδικών αυτοκινήτων;

 

Η σύντομη απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι συνήθως ναι,

Τα ασφάλιστρα των υβριδικών είναι πιο ακριβά από των άλλων αυτοκινήτων ίδιας κατηγορίας.

Στους καταλόγους που ταξινομούν τις ασφάλειες αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη μάρκα και το μοντέλο κάθε αυτοκινήτου,  τα υβριδικά ταξινομούνται στις πιο ψηλές θέσεις.

Όμως, οι περισσότεροι λόγοι για τους οποίους τα ασφάλιστρα είναι πιο ακριβά δεν έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι το αμάξι είναι υβριδικό.

Τα περισσότερα υβριδικά αυτοκίνητα είναι μικρά, τεχνολογικά μοναδικά, οδηγούνται για μεγάλες αποστάσεις και είναι εξαιρετικά ακριβά.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους παράγοντες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι υβριδικό.

Όμως όλοι αυτοί οι λόγοι ανεξαιρέτως αυξάνουν το κόστος ασφάλισης των αυτοκινήτων είτε είναι είτε δεν είναι υβριδικά.

Αν εξετάσετε το σχεδιασμό και το κόστος των υβριδικών σε σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα, συνειδητοποιείτε ότι είναι πιο ακριβά για να ασφαλιστούν λόγω του σχεδιασμού τους και όχι της πηγής ενέργειας τους.

 

Τα υβριδικά έχουν αυξημένα αλλά λογικά ασφάλιστρα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μικρά υβριδικά αυτοκίνητα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με εύθραυστα υλικά ώστε να παραμείνουν ελαφριά.

Ενώ ένα υβριδικό θα είναι πράγματι πιο ελαφρύ από ένα ίδιας κατηγορίας αμάξι, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους είναι παρόμοια.

Οι δοκιμές των προφυλακτήρων αλλά και οι δοκιμές σύγκρουσης σε υψηλή ταχύτητα δείχνουν ότι τα υβριδικά είναι εξίσου ασφαλή με οποιοδήποτε άλλο μικρό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται σήμερα.

Τα υλικά ελαφρύτερου βάρους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των υβριδικών αυτοκινήτων είναι τόσο ανθεκτικά όσο τα παραδοσιακά υλικά που συνθέτουν ένα οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για μια ασφαλιστική εταιρεία να αυξήσει τα ποσοστά ασφάλισης ενός υβριδικού βάσει του ιστορικού ασφαλείας του.

Οι οδηγοί είναι εξίσου ασφαλείς πίσω από το τιμόνι υβριδικών οχημάτων όσο και να οδηγούν ένα με καυστήρα αερίου.

 

Το μέγεθος μετράει

Αν και τα υβριδικά είναι τόσο ασφαλή όσο τα παραδοσιακά οχήματα, θεωρούνται ακόμα μικρά αυτοκίνητα.

Όλα τα μικρά αυτοκίνητα περιέχουν πιο εύθραυστα μέρη από τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

Τα μικρότερα αυτοκίνητα μοιράζονται τους δρόμους με τζιπ και άλλα αμάξια πολύ μεγάλου κυβισμού.

Σε ένα ατύχημα στο οποίο θα εμπλακούν ένα φορτηγό και ένα μικρό σεντάν το φορτηγό λόγω όγκου όπως είναι φυσικό θα κερδίζει κάθε φορά.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να χρεώνουν περισσότερο για τους ανθρώπους που οδηγούν μικρότερα αυτοκίνητα.

Η αύξηση των επιτοκίων δεν έχει καμία σχέση με τη μάρκα, το μοντέλο ή την πηγή ενέργειας του αυτοκινήτου.

Απλώς καλύπτει το κόστος ασφάλισης εάν ένα μικρότερο αυτοκίνητο εμπλακεί σε ένα ατύχημα.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό τα μικρά αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες ζημιές από ότι τα μεγάλα.

Επειδή τα μικρότερα αυτοκίνητα μπορούν να τσαλακωθούν πιο εύκολα, υπάρχει υψηλότερο ποσοστό τραυματισμού για τους οδηγούς και τους επιβάτες τους.

Τα τροχαία ατυχήματα στα οποία γίνονται τραυματισμοί τείνουν να στοιχίζουν περισσότερο στις ασφαλιστικές εταιρείες επειδή τα ιατρικά έξοδα μπορεί να συνεχίζονται για χρόνια μετά το ατύχημα.

Δεδομένου ότι τα μικρότερα αυτοκίνητα είναι επιρρεπή σε ατυχήματα με τραυματισμούς, οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να αυξήσουν τα ασφάλιστρα ώστε να μπορούν να καλύψουν τις πιθανές πρόσθετες ιατρικές δαπάνες.

 

Τα υβριδικά κοστίζουν περισσότερο

Αυτή τη στιγμή, τα υβριδικά οχήματα είναι πολύ πιο ακριβά από άλλα μικρά sedans στην ίδια κατηγορία.

Όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο που είναι ακριβό, δεν έχει σημασία γιατί το αυτοκίνητο είναι ακριβό.

Η ασφαλιστική εταιρεία σας χρεώνει πολλά για να μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε επισκευή ή αντικατάσταση μπορεί να χρειαστείτε αν το αυτοκίνητο υποστεί ζημιά με οποιονδήποτε τρόπο.

Η ασφαλιστική εταιρεία πρέπει επίσης να καλύψει την αξία του αυτοκινήτου αν κλαπεί. Φυσικά αν έχετε ένα πιο ακριβό αυτοκίνητο, το κόστος του αυτοκινήτου σας θα κοστίσει περισσότερο.

Το ακριβό αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλής ισχύος ή ένα συντηρητικό υβριδικό. Τα ασφάλιστρα θα είναι υψηλότερα για τον ίδιο λόγο όπως εξηγεί η ασφαλιστική ιστοσελίδα https://www.asfaleies24.gr/asfaleia-autokinitou/ που ειδικεύεται στην ασφάλεια αυτοκινήτου και μηχανών.

 

Οι οδηγοί των υβριδικών είναι πιο γρήγοροι

Ένας άλλος λόγος που τα υβριδικά έχουν πιο ακριβά ασφάλιστρα είναι λόγω του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι τα οδηγούν.

Οι άνθρωποι που προσελκύονται από την τεχνολογία των υβριδικών οχημάτων αναζητούν συνήθως ένα αυτοκίνητο που θα τους επιτρέψει να τα οδηγούν πιο γρήγορα με μικρότερη κατανάλωση.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες χρεώνουν περισσότερο για ασφαλιστήρια συμβόλαια που κατέχουν άτομα που οδηγούν πολύ.

Κάθε λεπτό που περνάτε πίσω από το τιμόνι είναι άλλη μια ευκαιρία για να εμπλακείτε σε ένα ατύχημα.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μια ασφαλιστική εταιρεία εκτιμά τον κίνδυνο να εμπλακείτε σε ατύχημα είναι βάση των χιλιομέτρων που καλύπτετε σε ένα χρόνο.

Οι οδηγοί προτιμούν να οδηγούν υβριδικά αυτοκίνητα επειδή κάθε χιλιόμετρο είναι πιο οικονομικό.

Τα ατυχήματα που συμβαίνουν σε υψηλότερες ταχύτητες είναι συνήθως πιο σοβαρά από τα ατυχήματα που συμβαίνουν σε δρόμους στους οποίους μετακινούμαστε με χαμηλές ταχύτητες.

Ο συνδυασμός της οδήγησης μεγάλων αποστάσεων  κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής και η αυξημένη ταχύτητα οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο θα οδηγήσει σε αυξημένα ασφάλιστρα για τον οδηγό του υβριδικού.

 

Η προηγμένη τεχνολογία συνεπάγετε δαπανηρές επισκευές

Τα εξαρτήματα που απαρτίζουν ένα υβριδικό αυτοκίνητο δουλεύουν με ένα μοναδικό τρόπο και δεν είναι κοινά σε όλα τα αυτοκίνητα.

Οι οδηγοί μπορούν να κάνουν τακτική συντήρηση και σέρβις όπως αλλαγές λαδιού και ελαστικών σε οποιοδήποτε κατάστημα, αλλά οι εξειδικευμένες επισκευές θα πρέπει να γίνουν μόνο σε συνεργεία που αναλαμβάνουν υβριδικά.

Δεδομένου ότι τα εξαρτήματα και η εργασία είναι εξειδικευμένα, η επισκευή των υβριδικών είναι πιο ακριβή από τη παραδοσιακή επισκευή αυτοκινήτων.

Η ασφαλιστική εταιρεία θα σας χρεώσει περισσότερο για την ασφάλιση των υβριδικών για να καλύψει το αυξημένο κόστος εάν έχει υποστεί βλάβη.

 

Το κόστος ασφάλισης δεν σχετίζεται με την υβριδική κατάσταση

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους ασφάλισης ενός υβριδικού δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι υβριδικό.

Τα ασφάλιστρα μπορούν να αυξηθούν για πολλούς λόγους.

Τα υβριδικά sedans ανήκουν σε μια πιο ακριβή κατηγορία όσον αφορά το μέγεθος του αυτοκινήτου, τη συνολική αξία του και τις επισκευές που απαιτεί.

Ο τρόπος με τον οποίο οδηγείται το αυτοκίνητο θα επηρεάσει επίσης το κόστος της ασφάλισης.

Εάν οδηγείτε το υβριδικό σας χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο, αυτό θα φανεί και στα  ασφαλιστικά σας τέλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *