Κoυραμπιέδες γεμιστοί με ξερά φρούτα

Κoυραμπιέδες γεμιστοί με ξερά φρούτα

Υλικά

  • βούτυρο φρέσκο: 1 φλιτζάνι
  • γάλα: 1/4 φλιτζανιού
  • αλεύρι: 3 φλιτζάνια
  • μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά της σούπας
  • αμύγδαλα: 1 φλιτζάνι, χοντροκοπανισμένα
  • άχνη: 50 γρ.
  • βανίλιες: 2

Για τη γέμιση

  • ξερά φρούτα: 3 φλιτζάνια (βερίκοκα, χουρμάδες, σύκα), ψιλοκομμένα
  • φουντούκια: 1 φλιτζάνι, χοντροκομμένα
  • ξανθή ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι
  • μέλι: 1 κουταλιά της σούπας
  • κανέλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • γαρίφαλα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού, κοπανισμένα

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη: για το πασπάλισμα
  • ανθόνερο: για το ράντισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, την άχνη και τη βανίλια. Προσθέτετε κατά μικρές ποσότητες λιωμένο βούτυρο και γάλα και ζυμώνετε, μέχρι η ζύμη που θα προκύψει να τρίβεται.

  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης στην παλάμη σας και πλάθετε το ζυμαράκι σε σχήμα δίσκου με βαθούλωμα στο κέντρο, όπου και βάζετε αρκετή γέμιση.

  3. Ψήνετε τους κουραμπιέδες για 40’ στους 175 °C. Ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Ψήσιμο: 20 λεπτά
  • Μερίδες: 12
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο

Mix & Match

Οι βουτυράτοι κουραμπιέδες μού γεμίζουν με γιορτινή ζεστασιά το στόμα, κι έτσι όπως κολλάει ο ουρανίσκος (αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και τη γέμιση με τα ξερά φρούτα), υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα δυνατό, γλυκόξινο επιδόρπιο, κρασί ή λικέρ. Έχει ενδιαφέρον να δοκιμάσετε ένα λικέρ κράνο ή από κρασί ένα Σαντορινιό Vinsanto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *