Κρέπες με πράσα και μπεσαμέλ

Υλικά

  • κρέπες: 8 μεγάλες, ψημένες έτοιμες ή σπιτικές
  • πράσα: 3 κομμένα σε ροδέλες
  • βούτυρο: 50 γρ.
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • κρέμα γάλακτος: 500 ml
  • φρυγανιά: λίγη τριμμένη, για το ψήσιμο
  • Για την μπεσαμέλ
  • γάλα: 600 ml
  • βούτυρο: 60 γρ.
  • αλεύρι: 60 γρ.
  • κεφαλογραβιέρα: 180 γρ. τριμμένη
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τις κρέπες σύμφωνα με την συνταγή σας και τις διατηρείτε ζεστές τη μία πάνω στην αλλη. Σοτάρετε τα πράσστο βούτυρο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε.
  2. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ ως εξής: Ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας δυνατά. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνετε σιγα σιγά το γάλα και δένετε την κρέμα αυτή μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Την αποσύρετε από την φωτιά μόλις δέσει.  Προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το αλατοπίπερο και το μείγμα πράσων, ανακατεύοντας καλά.
  3. Γεμίζετε τις κρέπες με την μπεσαμέλ και τις διπλώνετε στα τέσσερα, δίνοντας τους το σχήμα της φωτογραφίας. Τις τοποθετείτε σε πυρίμαχο σκεύος, βουτηρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το υπόλοιπο τυρί και τις περιχύνετε.
  4. Ψήνετε στους 180 0C για 20′ – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 45 λεπτά
  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: εύκολο

Mix & Match

Το γλυκό πράσο κι η παχιά μπεσαμέλ δημιουργούν ένα σύνολο που έχει ανάγκη από οξύτητα για να ανακουφιστεί. Έτσι επιλέγουμε ένα φρέσκο, καλοδομημένο Ροδίτη, κρασί χωρίς εντάσεις μεν, ικανό όμως να συνοδεύσει ένα νόστιμο πιάτο όπως αυτές οι κρέπες. Διακρίνεται από αρώματα κίτρινων φρούτων, όπως βερίκοκο και ανανά, έχει καλό όγκο στο στόμα και αρκετά ικανοποιητικές οξύτητες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *