Μαγευτικό τοπίο στην Αλωνίσταινα

Μαγευτικό τοπίο στην Αλωνίσταινα

 

Η Αλωνίσταινα, γοητεύει με τη φυσική και ξεχωριστή ομορφιά της, με την μοναδική  ατμόσφαιρα χωριού, εκείνη που αν ήταν μυρωδιά θα ήταν ξύλο που καίει στο τζάκι, και τους γαλήνιους ρυθμούς της.

Έχει υψόμετρο 1.200 μέτρων, με τα παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια με τις ξεχωριστές  καμάρες να της έχουν χαρίσει το χαρακτηρισμό του διατηρητέου οικισμούτο αμέτρητο  πράσινο που έχει η Αλωνίσταινα είναι ίσως το ομορφότερο χωριό του Μαινάλου.

Αξιζει να επισκεφτειται την  κεντρική πλατεία του χωριού, με το άγαλμα της μητέρας του Κολοκοτρώνη, Ζαμπίας Κωστάκη, και την γραφική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ακριβώς απέναντι που χτίστηκε το 1742, όπου βρίσκεται και ο τάφος της, επιχειρούν να κλέψουν την παράσταση από τα γραφικά δρομάκια του χωριού, που κρύβουν εκπλήξεις σε κάθε γωνιά του –αν το καταφέρνουν ή όχι, το αφήνουμε στην κρίση σας.

Το μικρό  ποτάμι διασχίζει το χωριό, ελισσόμενο ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια του, και το ελατοδάσος που προσθέτει μια αγρία ομορφιά. Εκεί θα βρείτε ακόμη και το σπίτι της Ζαμπίας Κολοκοτρώνη.

Ακομη εχει Πανέμορφα τοπία, τρεχούμενα νερά και ψηλά έλατα όπου συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό που μοιάζει σε κάθε γωνιά του να κρύβει νεράιδες.

Αν  θέλετε μπορείτε  να βγείτε το βράδυ βλέποντας και το μαγευτικό τοπίο.

Leave a Reply