Ταξίδι στη Ρομαντική Πράγα

Πράγα

Πόλη ρομάντζο

Η Πράγα διατηρεί μέχρι και σήμερα το ιδιαίτερο ύφος της και σας ταξιδεύει σε άλλες εποχές

Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε στην τσέχικη πρωτεύουσα θα συντονιστείτε στους ήρεμους ρυθμούς της.

Η Πράγα έχει τον τρόπο να σας κάνει να την αγαπήσετε και να μείνει χαραγμένη στο μυαλό σας.

Καθώς θα περπατάτε πλάι στα μπαρόκ ανάκτορα ή θα διασχίζετε τη Γέφυρα του Καρόλου, που ενώνει τις δυο όχθες του ποταμού Βλτάβα, θα νομίζετε ότι ο χρόνος σταμάτησε στον 18ο αιώνα.

Ο Γκαίτε έλεγε ότι η Πράγα είναι το ομορφότερο πετράδι στην πέτρινη κορώνα του κόσμου, ενώ σήμερα η πόλη βρίσκεται στον κατάλογο της Unesco με τα μνημεία που αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά.

Το γεγονός ότι δεν υπέστη καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η καθυστέρηση του εκσυγχρονισμού μετά από αυτόν είναι οι κύριοι λόγοι που η Πράγα έχει διατηρήσει αναλλοίωτο το ύφος της μέσα στους αιώνες.

Τα κύρια αξιοθέατα της πόλης είναι το κάστρο, που διακρίνεται σχεδόν από παντού, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, η εβραϊκή συνοικία, το μουσείο Μότσαρτ, το Εθνικό Μουσείο και το παλιό δημαρχείο.

Το τουριστικό προφίλ, τα αναρίθμητα cafés, τα εστιατόρια και το πλούσιο nightlife κάνουν την Πράγα ιδανικό προορισμό για όλες τις ηλικίες. Και ως γνωστόν ενδείκνυται για ζευγάρια που ψάχνουν ρομαντικές διακοπές στην «παλιά» Ευρώπη.

Tips

Παλαιότερα (πριν από 10 χρόνια) η Πράγα ήταν μια πολύ φθηνή πόλη. Τώρα, οι τιμές έχουν ανέβει γενικώς, αλλά παραμένει σίγουρα οικονομικότερος προορισμός απ’ ό,τι π.χ. το Παρίσι.

Δοκιμάστε την τσέχικη κουζίνα με τα κρεατικά, τα λουκάνικα και τα τυριά, η «λογική» της είναι τελείως διαφορετική από της μεσογειακής.

 

Leave a Reply