Ταλιατέλες με μανιτάρια και κρεμμύδια

Ταλιατέλες με μανιτάρια και κρεμμύδια

 

Υλικά

  • ταλιατέλες: 500 γρ.
  • μανιτάρια: 300 γρ. (πορτσίνι ή πλευρότους), κομμένα σε φέτες
  • κρεμμύδια: 2 – 3 χοντροκομμένα
  • βούτυρο: 50 γρ.
  • ελαιόλαδο: 2 κουταλίες της σούπας
  • γούστερ σος: 2 κουταλίες της σούπας
  • ντοματοχυμός: 2/3 φλιτζανιού
  • πιπεριές Φλωρίνης: κονσέρβας, 2-3 στραγγισμένες και χοντροκομμένες
  • πεκορίνο: 200 γρ. τριμμένο
  • κύβος λαχανικών: 1
  • αλάτι, πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • φύλλα βασιλικού: για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε.
    Ζεσταίνετε το βούτηρο και το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδια και τα μανιτάρια για 7′ – 8′.
  2. Σβήνετε με την γούστερ σος και προσθέτετε τον κύβο λαχανικών, τον ντοματοχυμό, τις πιπεριές και το αλατοπίπερο. Σιβοβράζετε τη σάλτσα για 15′ – 20′ μέχρι να δέσει καλά.
  3. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα, προσθέτετε το πεκορίνο, ανακατεύετε καλά και γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *