Τεχνικές SEO Marketing για το 2019!

texnikes seo 2019

Τεχνικές SEO Marketing για το 2019!

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τις καλύτερες τεχνικές SEO Marketing που κυριαρχούν το 2019. Αυτές οι τεχνικές χρησιμοποιούνται ήδη από μεγάλες εταιρείες στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα, όπως την MOCIAL και τα αποτελέσματα που προσφέρουν στους πελάτες τους είναι θεαματικά.

Ακολουθήστε μας καθώς αναλύουμε σε αυτό το λεπτομερή οδηγό όλα τα βήματα και φτάστε στις πρώτες θέσεις κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

 Θα μιλήσουμε για όλα αυτά:

 1. Αυξήστε τη δέσμευση των πελατών σε εσας για να βελτιωθεί η κατάταξη σας
 2. Μετατρέψτε τις ήδη υπάρχουσες σελίδες για να γίνουν μεγαλύτερες
 3. Ανακαλύψτε τις SEO τεχνικές μέσω βίντεο στο youtube
 4. Αυξήστε τη ταχύτητα της σελίδας σας
 5. Επικεντρωθείτε στα θέματα που γράφετε από ότι στα keywords
 6. Φτιάξτε backlinks
 7. Δώστε βάση στις μετρήσεις σας
 8. Τεχνική βελτιστοποίηση
 9. Τοπικό SEO
 10. Δημοσιεύσεις στο blog σας από guests

Ξεκινάμε λοιπόν!

 1. Αυξήστε τη δέσμευση των πελατών σας για να βελτιωθεί η κατάταξη σας

Με πιο απλά λόγια, η δέσμευση είναι ικανότητα να κρατήσετε το ενδιαφέρον των χρηστών σας. Η αλλιώς να αυξήσετε το χρόνο που περνούν οι επισκέπτες στη σελίδα σας.

Το google φυσικά δεν το έχει παραδεχτεί, όμως υπάρχουν στοιχεία πως επιβραβεύει σελίδες που έχουν μεγάλο ποσοστό δέσμευσης, με καλύτερες θέσεις στη κατάταξη.

Η λογική του Google είναι πως όσο περισσότερο χρόνο περνάει ένας επισκέπτης σε μια σελίδα, αυτό σημαίνει ότι βρήκε κάτι ενδιαφέρον, άρα η σελίδα αυτή είναι πολύτιμη. Το Google θέλει να δίνει μόνο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους χρήστες του, άρα θα βάζει στις πρώτες θέσεις τις σελίδες που εμφανίζουν μεγάλη αφοσίωση από τους επισκέπτες τους.

Πως μπορείτε να αυξήσετε όμως την αφοσίωση στη σελίδα σας;

Δείτε πέντε τεχνικές εδώ:

Α) μορφοποιήστε τα άρθρα σας για να είναι πιο εύκολα στην ανάγνωση

Η σωστή μορφοποίηση κάνει το άρθρο σας πιο ενδιαφέρον και έτσι ο επισκέπτης θα αφιερώσει το χρόνο του για να διαβάσει τα όσα έχετε να πείτε. Για να κάνετε ακόμα πιο εύκολα τα κείμενα σας στην ανάγνωση ακολουθείστε όσα κάνουμε και εμείς:

 • Μικρές παράγραφοι: κάθε παράγραφος να περιλαμβάνει το πολύ 3 προτάσεις. Μη χρησιμοποιείται παραγράφους μιας πρότασης. Φαίνεται πολύ περίεργο το κείμενο στα μάτια του αναγνώστη.
 • Μικρές προτάσεις: είναι δύσκολο να ακολουθήσεις μια μεγάλη πρόταση και είναι ακόμα δυσκολότερο αν προσπαθείς να το κάνεις από την οθόνη του κινητού σου.
 • Τίτλοι και υπότιτλοι: να τους έχετε πάντα με bold γραφή. Λίγοι είναι αυτοί που διαβάζουν ένα κείμενο που θα βρουν online λέξη προς λέξη. Οι περισσότεροι απλώς σκανάρουν τουλάχιστον αρχικά και μετά ίσως και να διαβάσουν το κείμενο σας. Κάντε το εύκολο κάνοντας τα πιο σημαντικά να ξεχωρίζουν.
 • Αρίθμηση και κουκίδες: όταν έχετε πολλά δεδομένα να παρουσιάσετε τότε κάντε το κάθε ένα να ξεχωρίζει και μην τα βάζετε σε μια παράγραφο. Είναι πολύ πιο εύκολο να το ακολουθήσει κάποιος αν είναι αριθμημένο.

 

Β) χρησιμοποιήστε μια συνδετική λέξη

Είναι μια τεχνική στη δημιουργία περιεχομένου με την οποία κρατάτε σε εγρήγορση τον αναγνώστη, άρα τον κρατάτε περισσότερο χρόνο και στη σελίδα σας.

Περιλαμβάνει στην  ουσία το σπάσιμο μιας ιδέας σε πολλές προτάσεις χρησιμοποιώντας μια κοινή λέξη ή πρόταση. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό όπως η λέξη ‘δείτε’ .

Γ) χρησιμοποιήστε εικόνες σε όλο το κείμενο σας

Για να αυξήσετε την αφοσίωση των επισκεπτών σας χρησιμοποιήστε εικόνες σε όλη τη δημοσίευση σας. Κάνουν το κείμενο πιο ελκυστικό στα μάτια του αναγνώστη και σας βοηθάνε να περάσετε πιο εύκολα το μήνυμα σας.

Επίσης σπάνε το κείμενο σε ενότητες και μπορεί πιο εύκολα να σας ακολουθήσει κάποιος ή να επιστρέψει αργότερα για να τελειώσει όλο το άρθρο.

Χρησιμοποιήστε γραφήματα και στιγμιότυπα οθόνης ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα βοηθήσει τον αναγνώστη να καταλάβει όλα όσα θέλετε να πείτε.

Δ) γράψτε με μορφή πυραμίδας

Φυσικά δε μπορείτε να ξέρετε τι τρόπος γραφής είναι αυτός αν δεν έχετε σπουδάσει δημοσιογραφία. Είναι απλώς μια μέθοδος με την οποία δίνετε εξ αρχής τις πιο σημαντικές πληροφορίες στον αναγνώστη και στη συνέχεια τις αναλύετε και δίνεται και τις υπόλοιπες πληροφορίες.

Ε) βελτιώστε το Bounce Rate σας

Ένα μεγάλο ποσοστό της αφοσίωσης των επισκεπτών σας έχει να κάνει με το bounce rate, αυτό είναι το ποσοστό των επισκεπτών που φτάνουν στη σελίδα σας και φεύγουν χωρίς να κάνουν κάποια άλλη κίνηση.

Το bounce rate μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Ένας μπορεί να είναι το να μην έχετε σωστά σχεδιασμένη την αρχική σελίδα σας. Η να μην έχετε καλό περιεχόμενο στη σελίδας σας που δεν ενδιαφέρει τον χρήστη.

 1. Μετατρέψτε τις ήδη υπάρχουσες σελίδες για να γίνουν μεγαλύτερες

Οι πιο πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως όσο μεγαλύτερο είναι το περιεχόμενο, τόσο πιο πιθανό είναι να βρεθεί στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.

Όσοι ασχολούμαστε με τη δημιουργία περιεχομένου ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο να γράψεις 2000 λέξεις με τη μία. Είναι μια δύσκολη και αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ πιο εύκολο να μετατρέψεις ένα παλιότερο άρθρο σου των 1200 λέξεων και να το κάνεις 2000 λέξεις.

Το ήδη υπάρχον περιεχόμενο έχει αποδείξει την αξία του. Οπότε από το να γράψετε ένα καινούργιο άρθρο είναι πολύ πιο απλό να βρείτε ένα παλιό σας άρθρο που τα έχει πάει καλά και να το ανανεώσετε. Έτσι και θα επικαιροποιήσετε το παλιό σας άρθρο, θα το προωθήσετε ξανά από την αρχή αλλά δεν σπαταλήσετε όλο τον απαραίτητο χρόνο στη έρευνα και τη γραφή κάτι εντελώς καινούργιου.

 1. Ανακαλύψτε τις SEO τεχνικές μέσω βίντεο στο YouTube

Τα βίντεο στο YouTube βγαίνουν στα δέκα πρώτα αποτελέσματα στο Google, πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο βίντεο μπορεί να υπάρχει online για την αναζήτηση. Μη ξεχνάτε ότι το YouTube είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης, με πάρα πολλές κάθε μήνα που ξεπερνούν κατά πολύ τους ανταγωνιστές Bing και Yahoo.

Το να εστιάσετε τη προσοχή σας στη δημιουργία  YouTube βίντεο, θα τραβήξει τη σελίδα σας στη κορυφή της κατάταξης άμεσα και φυσικά θα σας φέρει μεγάλη κίνηση και στο YouTube. Το αποτέλεσμα φυσικά θα είναι διπλά οφέλη με το ίδιο περιεχόμενο.

Δείτε τρεις τρόπους για να βελτιώσετε το YouTube SEO σας (αφού φυσικά δημιουργήσετε τα βίντεο σας):

Α) βελτιστοποιήστε τα βίντεο σας

Το όνομα του φακέλου, ο τίτλος και η περιγραφή του βίντεο είναι όσα καθορίζουν τη κατάταξη σας.

 • Τίτλος: δημιουργήστε ένα τίτλο που θα θέλουν όλοι να δουν αλλά να είναι και σύμφωνα με τις SEO τεχνικές. Ο τρόπος είναι να κάνετε ότι κάνετε για να βάλετε τους σωστούς τίτλους στα άρθρα σας. Χρησιμοποιήστε keywords και ισχυρές λέξεις.

Άλλος τρόπος είναι να βάλετε το keyword στην αρχή του τίτλου και με παύλα να βάλετε έναν υπότιτλο που θα φέρει τα πολλά κλικ.

Ο τίτλος θα πρέπει να έχει το λιγότερο πέντε λέξεις και να εμπεριέχει το keyword.

 • Περιγραφή: φυσικά ο αλγόριθμος του Google δεν μπορεί να διαβάσει το βίντεο σας για να δει αν έχετε χρήσιμο περιεχόμενο. Αυτό που μπορεί να κάνει όμως είναι να διαβάσει τη περιγραφή σας και να αποφασίσει με τι έχει να κάνει το βίντεο σας.

Οπότε από το να γράψετε μόνο μια απλή πρόταση για το τι θα δούνε πάρτε το χρόνο σας και γράψτε μια περιγραφή με τα σωστά keywords όπως θα κάνετε και με κάποιο άρθρο σας. Απλώς σε πιο μικρή έκταση.

Β) φτιάξτε μεγάλα βίντεο

Όπως με το περιεχόμενο, έτσι και με τα βίντεο. Τα πιο μεγάλα χρονικά βίντεο βγαίνουν πρώτα στην αναζήτηση.

Δοκιμάστε και μόνοι σας να κάνετε μια αναζήτηση. Και δείτε τη διάρκεια των πρώτων βίντεο που εμφανίζονται.

Προσπαθήστε να φτιάχνεται βίντεο που έχουν διάρκεια τουλάχιστον πέντε λεπτά.  

Γ) χρησιμοποιήστε καλύτερα Thumbnails για τα βίντεο σας

Μια καλή μικρογραφία στην αρχή του βίντεο σας, πριν πατήσουμε το play δηλαδή, θα σας βοηθήσει να πάρετε περισσότερα κλικ.

Διαλέξτε μια καλή μικρογραφία που να δείχνει στο θεατή ακριβώς τι είναι αυτό που θα δει. Χρησιμοποιήστε μια όμορφη φωτογραφία με έναν πού καλό τίτλο επάνω της.

 1. Αυξήστε τη ταχύτητα της σελίδας σας

Το 2010 η Google ανακοίνωσε πως πλέον θα χρησιμοποιεί την ταχύτητα μιας σελίδας σαν παράγοντα που θα καθορίζει τη κατάταξη της. Και μέχρι σήμερα δίνει μεγάλη σημασία στο πόσο γρήγορη είναι η κάθε σελίδα.

 1. Επικεντρωθείτε στα θέματα που γράφετε από ότι στα keywords

Το Google αναπτύσσεται και το ίδιο κάνει και ο αλγόριθμος του. Ο στόχος του πλέον είναι να προσπαθήσει να καταλάβει τι είναι αυτό που αναζητούν οι χρήστες του. Τι ψάχνουν να βρουν και πως θα μπορέσει το Google να βοηθήσει περισσότερο στην αναζήτηση τους.

Τα τελευταία χρόνια για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ερωτημάτων εμφανίζει επακριβώς την απάντηση που ψάχνουν οι χρήστες στη κορυφή των αποτελεσμάτων.

Μην περιμένετε να φτάσετε στη πρώτη θέση του Google αν απλώς φτιάχνεται κείμενο που να εμπεριέχει τα σωστά keywords. Δεν είναι αρκετό αυτό πλέον. Δώστε μεγαλύτερη βάση στο περιεχόμενο γύρω από τα keywords.

Με λίγα λόγια πρέπει να σκεφτείτε τι είναι αυτό που ψάχνουν οι αναγνώστες σας και να τους απαντήσετε.

Δύο πράγματα πρέπει να έχετε υπόψη σας:

Α) μάθετε το κοινό σας

Το είδος του περιεχομένου που θα γράψετε θα εξαρτηθεί απόλυτα από το κοινό που θα το διαβάσει. Όσο καλύτερα τους ξέρετε – την τοποθεσία που βρίσκονται, την ηλικία και τις προτιμήσεις τους- τόσο καλύτερο περιεχόμενο θα δημιουργείτε για αυτούς.

Για παράδειγμα, υποθέστε ότι η λέξη «android» έχεις πολλές αναζητήσεις το μήνα και εσείς θέλετε να γράψετε για αυτό. Οι άνθρωποι που θα αναζητούν τη λέξη «android» μπορεί να ανήκουν σε μια από αυτές τις κατηγορίες:

 • Χρήστες κινητών που ψάχνουν βοήθεια για τα android
 • Φαν του Star Wars που ψάχνουν για droids
 • Άτομα που τους ενδιαφέρει η ρομποτική και ψάχνουν πληροφορίες για τα androids

Αν δεν ξέρετε ποιο είναι το κοινό σας, θα καταλήξετε να γράφετε περιεχόμενο και για τις τρεις αυτές κατηγορίες. Αυτό όμως δεν θα καταλήξει να σας φέρει αναγνώστες και φυσικά δεν θα σας φέρει καλά αποτελέσματα στις μετρήσεις.

Β) οργανώστε το περιεχόμενο σας σε ενότητες

Από το να επικεντρώνεστε μόνο στα keywords, οργανώστε το περιεχόμενο σας με θεματικές ενότητες.

Για παράδειγμα αν έχετε μια σελίδα για το WordPress, μπορεί να έχετε τριών ειδών αναγνώστες:

 • Bloggers που ακόμα βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα με το WordPress
 • Έμπειρους χρήστες που θέλουν να μάθουν διάφορα μυστικά για το WordPress
 • Επιχειρηματίες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το WordPress για να αναπτύξουν την επιχείρηση τους

Για να μπορέσετε να γράψετε περιεχόμενο που θα ανταποκρίνεται και στις τρεις κατηγορίες, μπορείτε να γράψετε άρθρα που θα καλύπτουν πολλαπλά θέματα, όπως:

 • Πως να χρησιμοποιήσετε το WordPress για επιχειρήσεις
 • Πως να βελτιστοποιήσετε το WordPress
 • Πως να χρησιμοποιήσετε το WordPress για να φτιάξετε το πρώτο σας blog

Αυτό θα είναι περισσότερο χρήσιμο στους αναγνώστες σας από το να γράφετε χρησιμοποιώντας απλώς τα σωστά keywords.

Γ) κάντε έρευνα για τα σωστά keywords αλλά χρησιμοποιήστε τα σταδιακά

Τα keywords πάντα θα έχουν μεγάλη σημασία. Το να οργανώνετε θεματικά το περιεχόμενο σας είναι πολύ σημαντικό, αλλά το να αγνοήσετε εντελώς τα keywords θα είναι μεγάλο λάθος.

Βέβαια, ο μηχανισμός της χρησιμοποίησής keywords για καλύτερα αποτελέσματα στο Google γίνεται όλο και πιο δύσκολο εξαιτίας των Google Adwords που κρύβουν δεδομένα.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν να βρούμε θέματα και δεδομένα. Το Google από μόνο του μας δίνει ένα τρόπο να βρούμε άλλες σχετικές αναζητήσεις. Ας πούμε ότι θα βάλουμε στην αναζήτηση «Κρητική κουζίνα Αθήνα», αμέσως το Google θα μας εμφανίσει μια σειρά εστιατορίων Κρητικής Κουζίνας, και σχετικές πληροφορίες για αυτά. Όπως το όνομα του κάθε εστιατορίου, που βρίσκεται, την απόσταση του από τη δική μας τοποθεσία, τις ώρες λειτουργίας του ακόμα και τις αξιολογήσεις που έχει στη σελίδα.

Όταν ψάχνετε να βρείτε ποιο εργαλείο για keyword θα χρησιμοποιήσετε βρείτε αυτό που θα σας βοηθήσει να βρείτε τους ανταγωνιστές σας. Από μεγάλες εταιρείες έως τις πιο μικρές.

Πάντα θα ψάχνετε τη ποιότητα και όχι τη ποσότητα. Είναι καλύτερο να έχετε 10 ανταποκρίσεις από 100 επισκέπτες, από το να έχετε 10 ανταποκρίσεις από 1000 επισκέπτες.

 1. Φτιάξτε backlinks

Παρά τα όσα μπορεί να έχετε ακούσει το να φτιάχνετε backlinks (σύνδεσμοι δηλαδή που κάνουμε κλικ και μας οδηγούν σε μία άλλη σελίδα), είναι ζωτικής σημασίας για τη κατάταξη της σελίδας μας.

Σύμφωνα με το Google τα links παραμένουν ο νούμερο 1 παράγοντας όσον αφορά τη κατάταξη μιας σελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι ο τρόπος που πρέπει να προωθήσουμε τα backlinks για να έχουμε καλά αποτελέσματα. Τα κακής ποιότητας links που είναι εύκολο να θεωρηθούν spam, δεν λειτουργούν πλέον για την ανάδειξη της σελίδας σας, αντίθετα μπορεί να κάνουν κακό.

Τα links που έχουν κερδηθεί μέσα από υψηλής ποιότητας περιεχόμενο είναι πλέον τα πιο αποτελεσματικά και ασφαλή.

 1. Δώστε βάση στις μετρήσεις σας

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας  στη βελτιστοποίηση είναι η ανάλυση των μετρήσεων, κάτι που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο αν θέλουμε να βελτιωθούμε στη στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθούμε. Αν δημιουργήσετε μια πλατφόρμα με την οποία θα παρακολουθείτε κάθε κίνηση στη σελίδα σας, θα  μπορέσετε να καταλάβετε όλο τη διαδρομή που ακολουθούν οι πελάτες σας από την πρώτη επαφή μέχρι να γίνει η πώληση.

Για παράδειγμα ποιο ΄άρθρο σας έχει καλύτερη απήχηση στο κοινό σας; Ποιο σημείο ήταν αυτό στο οποίο δεν έδωσαν σημασία και απλώς το προσπέρασαν; Ποια σελίδα δεν έχει καθόλου επισκέψεις; Και τέλος ποια είναι η σελίδα που έκανε την πώληση;

Βρείτε το σωστό εργαλείο από όσα είναι διαθέσιμα στην αγορά. Βρείτε αυτό που σας βοηθήσει να αναλύετε τις μετρήσεις σας με τον ευκολότερο τρόπο και θα μπορείτε να κρατάτε μεγάλο όγκο δεδομένων.

Μέσα σε όλα αυτά, έχετε πάντα το νου σας να κοιτάτε τι κάνουν και οι ανταγωνιστές σας και αν και πόσο καλά δουλεύει αυτό που κάνουν. Τι τεχνικές χρησιμοποιούν; Έχουν αλλάξει το τρόπο που δουλεύουν; Αυτοί τι λάθη έχουν κάνει και τι έχουν μάθει από τα λάθη τους;

Παρ’ όλα αυτά δε πρέπει να υιοθετήσετε κάποια τεχνική απλώς επειδή τη χρησιμοποιεί κάποιος ανταγωνιστής σας. Έστω κι αν είναι αυτό κάτι απλό, όπως κάποια συγκεκριμένη τεχνική στις φωτογραφίες ή κάτι ποιο μεγάλο όπως το design της σελίδας τους. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για μεγάλες εταιρείες που έχουν εξίσου μεγάλες σελίδες. Θα κάνουν κάποια μικρή αλλαγή αλλά θα δουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια τα αποτελέσματα αφού έχουν πολλούς εργαζομένους να ασχολούνται μόνο με τις μετρήσεις.

 1. Τεχνική βελτιστοποίηση

Το SEO – προώθηση ιστοσελίδων και όλες οι τεχνικές μάρκετινγκ μαζί, για να δουλέψουν χρειάζονται μια καλή και σταθερή σελίδα χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Δείτε παρακάτω κάποιες συμβουλές για να βεβαιωθείτε πως η σελίδα σας είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Α) αλλάξτε σε https

θεωρούμε αυτονόητο ότι μέχρι στιγμής θα πρέπει ήδη να έχετε αλλάξει τη σελίδα σας από http σε https. Για όσους δεν έχετε κάνει ακόμα τη μετατροπή τότε κάντε την το συντομότερο δυνατό. Είναι η πιο ασφαλής μέθοδος διαδικτυακού πρωτόκολλου. 

Πέρα από το ότι είναι ότι πιο ασφαλές μπορείτε να κάνετε για τη σελίδα σας, θα σας βοηθήσει πάρα πολύ και στην βελτιστοποίηση και φυσικά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε να τη σπάσει και να κάνει κακό στη σελίδα σας.

Αν είστε κάποια μικρή σελίδα σίγουρα δεν σας πάρει πολύ χρόνο να κάνετε όλες τις απαραίτητες αλλαγές και θα είναι σχετικά εύκολο. Όπως και να έχει είναι κάτι που πρέπει να γίνει σε ένα κόσμο που κυνηγάμε κάθε μέρα τη διαδικτυακή μας ασφάλεια.

Β) ελέγξτε πως φαίνεται η σελίδα σας σε κινητό

Οι περισσότερες αναζητήσεις στο Google γίνονται από τα κινητά μας τηλέφωνα. Οπότε έχετε πάντα στο νου σας να ελέγχετε πως φαίνεται η σελίδα σας από κινητά τηλέφωνα και αν λειτουργούν όλα τα κουμπιά και οι σύνδεσμοι.

Γ) διορθώστε τα σφάλματα 404

Τίποτα δεν είναι περισσότερο επισφαλές για το site σας από τα σφάλματα 404. Όταν μια μηχανή αναζήτησης δεν μπορεί να βρει την επιθυμητή σελίδα, καταλήγει σε αδιέξοδο. Αφορά μόνο εσάς το να βρείτε όλες αυτές τις λανθασμένες σελίδες και να τις διορθώσετε το συντομότερο δυνατό.

 1. Τοπικό SEO

Στη ψηφιακή εποχή που διανύουμε δε πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, ιδιαίτερα στη χώρα μας, επισκέπτονται κατά κύριο λόγο τα φυσικά καταστήματα. Φυσικά, όλοι κάνουμε μια έρευνα για ότι κι αν θέλουμε να αγοράσουμε online αλλά ακόμα το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου αφορά τα φυσικά καταστήματα. Αν έχετε λοιπόν μια επιχείρηση με δικό σας κατάστημα δεν πρέπει να ξεχνάτε το τοπικό SEO και όλες τις άλλες κινήσεις μάρκετινγκ.

Διορθώστε τις καταχωρήσεις σας

Όσο δυνατές κι να είναι οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing, δεν μπορούν να είναι παντού, για αυτό πρέπει να βασίζονται σε συμπληρωματικές πληροφορίες που παίρνουν από τοπικές σελίδες ή οργανισμούς. Γι’ αυτό ελέγξτε τι στοιχεία της επιχείρησης σας έχουν οι διάφοροι τοπικοί φορείς. Και μην ξεχνάτε τις πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου.

Πιο απλά, οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης θα βασιστούν σε άλλες πηγές για να βρουν όσα στοιχεία της επιχείρησης σας δεν έχουν στις βάσεις δεδομένων τους. Θα προσπαθήσουν δε να κάποια διασταύρωση για να δουν αν τα στοιχεία που έχουν είναι έγκυρα. Το πρόβλημα θα είναι, αν καταλήξουν στις μηχανές αναζήτησης στοιχεία σας που δεν ισχύουν. Όπως κάποια λανθασμένη τοποθεσία ή ακόμα και κάποιο παλιό τηλέφωνο επικοινωνίας.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να ανανεώνεται τα στοιχεία επικοινωνίας άμεσα εφόσον αλλάξουν.

Να βρείτε κάποιο λανθασμένο στοιχείο σας στο Google, απλώς μπείτε στο Google My Business, μια δωρεάν υπηρεσία και αλλάξτε όσα στοιχεία σας είναι λανθασμένα. Βάλτε ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζει κάποιος πελάτης σας, όπως: ώρες λειτουργίας, ποιους τρόπους πληρωμών διαθέτετε και αν έχετε και κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα.

 1. Δημοσιεύσεις στο blog σας από guests

Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείτε από Bloggers για να αυξήσουν την κίνηση στα blog τους. Γράφουν άρθρα τα οποί θα φιλοξενηθούν σε άλλα blog.

Πριν κάποια χρόνια αυτή η μέθοδος δεν είχε καθόλου απήχηση. Για αυτό έφταιγαν όλο τα spam περιεχόμενο που υπήρχε online και φυσικά τα πληρωμένα links. Όλα αυτά πλέον δεν ισχύουν. Όσο μια δημοσίευση έχει γνήσιο και υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, το Google θα είναι με το μέρος σας. Απλώς αποφύγετε διπλό και επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο.

Ο τρόπος για να φτιάξετε ένα πετυχημένο blog που θα κατέχει μια υψηλή θέση, είναι να έχετε ένα συγκεκριμένο θέμα για το οποίο θα μιλάτε στο Blog σας και να επικεντρώνεται τα άρθρα σας γύρω από αυτό. Διαλέξτε ένα συγκεκριμένο θέμα και γίνεται οι καλύτεροι σε αυτό.

Ένα είστε ακόμα αρχάριος blogger το πρώτο σας μέλημα θα είναι το να βελτιώσετε την κατάταξη σας. Και εφόσον είστε αρχάριοι τότε σίγουρα αυτό θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα. Το Guest blogging είναι ένας τρόπος να βελτιώσετε τη θέση σας σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Και υπάρχουν δυο τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να πλησιάσετε εσείς ένα δημοφιλές στο τομέα σας blog και να προσφερθείτε να τους γράψετε ένα άρθρο ή να τους ζητήσετε να γράψουν αυτοί ένα για το δικό σας blog. Όπως και να γίνει εσείς κερδίζετε.

Πως όμως θα πλησιάσετε έναν διακεκριμένο blogger για να δημοσιεύσει ένα άρθρο σας στο blog του; Δείτε πως:

Πρώτα ανακαλύψτε τους καλύτερους bloggers στο τομέα σας, έπειτα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Και δεν εννοούμε να βρείτε το τηλέφωνο τους. Κάποιο mail ή το λογαριασμό του στα social media είναι αρκετό. Αφού θα ζητήσετε μια χάρη, ας είστε προετοιμασμένοι. Προτείνετε μαζί και κάποιους τίτλους άρθρων για να διαλέξει ο blogger ανάλογα τι προτιμά. Αυτό θα τους δείξει ότι είστε επαγγελματίας και θα θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας.

Όταν γράφετε ένα άρθρο για κάποιο διάσημο blog, σίγουρα θα βάλετε ένα Link στο δικό σας Blog και προφίλ. Και κάπως έτσι όσοι διαβάσουν το άρθρο σας και τους αρέσει, θα βρεθούν πολύ εύκολα και στη δική σας σελίδα, για να διαβάσουν και άλλα άρθρα σας. Το να έχετε link σε ήδη καταξιωμένα site θα σας βοηθήσει πολύ στη κατάταξη σας. Φυσικά μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία και με διάσημους ΄λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα.

Για να γνωρίζετε είναι καλύτερο να χτίζετε μόνοι τα link σας, από το να πληρώνετε για αυτά. Όπως έχουμε ήδη πει είναι καλύτερο να στοχεύετε στη ποιότητα από ότι στη ποσότητα. Το Google είναι αρκετά έξυπνο για να καταλάβει τη διαφορά.

Το SEO αλλάζει συνεχώς

Τελικά το SEO αλλάζει με γοργούς ρυθμούς. Από το έναν χρόνο στον άλλο, ακόμα και από τον ένα μήνα στον επόμενο. Οι επιχειρηματίες και οι μαρκετίστες οφείλουν να προσαρμόζονται γρήγορα στα νέα δεδομένα κάθε φορά, μπορείτε όμως να δώσετε ένα προβάδισμα στη σελίδα της επιχείρησης σας σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές σας.

Απλώς να έχετε πάντα το νου σας στο δημιουργικό περιεχόμενο και στις αρχές του μάρκετινγκ. Να μπορείτε να προσελκύετε και να κρατάτε πιστούς τους ακολούθους σας και να μένετε πάντα ενήμεροι σε όλες τις εξελίξεις.

Αν όλο αυτό σας φαίνεται πολύ για να το ακολουθήσετε τότε πάρτε μια βαθιά ανάσα και ξαναελάτε. Κάντε τη προσπάθεια σας να καταλάβετε τα βασικά γύρα από το SEO που θα βοηθήσουν το site σας να ανεβαίνει όλο και περισσότερο στη κατάταξη. Λίγο διάβασμα και λίγη περιέργεια παραπάνω μπορεί να σας πάει πολύ μακριά.

Ψάξτε το μόνοι σας και θα το βρείτε!

Leave a Reply