Τι μπορείτε να κάνετε μετά από ένα ατύχημα

Ένα τροχαίο ατύχημα μπορεί να είναι ένα τρομακτικό γεγονός.

Αφού ηρεμήσετε και βεβαιωθείτε ότι όλοι είναι καλά, ξέρετε τι να κάνετε στη συνέχεια; Για να διευκολύνουμε την ανησυχία σε μια αγχωτική κατάσταση, δημιουργήσαμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα. Δείτε τι πρέπει να κάνετε μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, από τη σύγκρουση μέχρι την αξίωση:

Ελεγξε τον εαυτό σου. Είσαι πληγωμένος? Εάν ναι, μείνετε εκεί που είστε και καλέστε αμέσως 9-1-1. Εάν αισθάνεστε εντάξει και το αυτοκίνητό σας μπορεί να οδηγηθεί, μετακινήστε το προσεκτικά σε ασφαλή περιοχή μακριά από την κυκλοφορία. Εάν δεν είναι, και δεν αισθάνεστε άνετα σε αυτό, περπατήστε σε ένα πεζοδρόμιο, έναν ώμο ή έναν παράδρομο.

Καλεσε την αστυνομια. Είτε είστε τραυματισμένοι είτε όχι, θα πρέπει να φτάνουν στον τόπο κάθε τροχαίου ατυχήματος για να λάβουν δηλώσεις, να λάβουν αντίγραφα των αδειών οδήγησης και τις εγγραφές και να καθορίσουν εάν κάποιο όχημα χρειάζεται να ρυμουλκηθεί. Επιπλέον, θα σας δώσουν έναν αριθμό αναφοράς της αστυνομίας, τον οποίο μπορεί να χρειαστείτε εάν σας επισκέπτονται ένα νοσοκομείο ή ιατρείο ή εάν πρέπει να υποβάλετε αξίωση ασφάλισης.
Ανταλλάξτε πληροφορίες με όλους όσους εμπλέκονται στη σύγκρουση. Λάβετε ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου, ώστε να είστε σε θέση να υποβάλετε αξίωση.

Τραβήξτε μερικές φωτογραφίες από τη ζημιά. Η ασφαλιστική σας εταιρεία πιθανότατα θα τραβήξει τις δικές της φωτογραφίες, αλλά δεν βλάπτει να τις έχετε και στο τηλέφωνό σας.

Μάθετε τι συμβαίνει στο αυτοκίνητό σας. Εάν ρυμουλκείται, ρωτήστε πού θα το μεταφέρετε. Εάν έχετε κάτι σημαντικό στο όχημά σας, ρωτήστε αν μπορείτε να το αφαιρέσετε όσο περιμένετε για μια ασφαλή διαδρομή. Χρειάζεστε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ενώ το δικό σας υποβάλλεται σε επισκευές; Διαβάστε τα πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν οδηγήσετε με ενοικιαζόμενο όχημα.

Επαναξιολογήστε τον εαυτό σας. Τώρα που κάποια από την αδρεναλίνη έχει εξαντληθεί, νιώθετε ακόμα καλά ή πρέπει να σας δει γιατρός;

Καταθέστε την αξίωσή σας. Οι ειδικοί της ασφαλιστικής είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε σε οποιαδήποτε αξίωση αυτοκινήτου. Καλέστε μας 24/7 και ένα μέλος της ομάδας θα σας καθοδηγήσει στα επόμενα βήματα. Ή, υποβάλετε εύκολα μια αξίωση στο διαδίκτυο ή στον αντιπρόσωπό σας.

Μην αναρωτιέστε τι να κάνετε μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. Μείνετε ασφαλείς, έξυπνοι και ασφαλισμένοι στους δρόμους, ώστε να είναι μια ομαλή διαδρομή, κάθε φορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *